De la reportaje la discuții în studiou. Activiștii civici din Bălți au monitorizat problemele domeniului urban

Spread the love

În perioada august-octombrie, 2020  Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI a produs patru emisiuni TV dedicate problemelor sociale acute din Bălți.

O serie de reportaje la fața locului și exemple concrete de probleme urbane au putut fi văzute, care au precedat discuția în studio a următoarelor subiecte:

1. Defrișarea arborilor și reducerea spațiilor verzi din municipiul Bălți.

2. Transparența întreprinderilor municipale din Bălți. Cât de important este să se asigure o administrare eficientă?

3. Apa, canalizarea, toaletele publice sunt cele mai importante elemente ale unui nivel de trai civilizat. Care este situația din municipiul Bălți ]n acest domeniu?

4. Monumente istorice protejate de stat. Care este atitudinea municipalității Bălți față de aceste perle lăsate de strămoșii noștri?

În calitate de participanți, am reușit să atragem atât cetățeni cu poziție civilă activă, cât și specialiști în domeniile în discuție, inclusiv directorul Agenției pentru Inspecția și Restaurarea Monumentelor din Moldova, Ion Ștefăniță.

Scopul nostru a fost să atragem atenția asupra problemelor urbane importante, precum și să facem schimb de opinii și informații, care ar trebui să contribuie la apariția de noi idei, metode și soluții care vor ajuta la transformarea orașului Bălți nu doar într-un oraș modern, ci într-un oraș pentru oameni, care necesită o gestionare eficientă, controlul de către societatea civilă și transparența în etapele de dezvoltare, adoptare și implementare a deciziilor administrației locale. Emisiunile TV au fost filmate ca parte a proiectului ”Mobilizare pentru monitorizare”, implementat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer în cadrul programului de granturi pentru Dezvoltarea Societății Civile Locale în Republica Moldova.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial