Mecanismele de protecție a victimelor violenței în familie folosite de Inspectoratul de Poliție Balți

Spread the love

Femeile rămân a fi cea mai afectată categorie de persoane supuse violenței în familie. În data de 20 ianuarie, 2021 mai mulți activiști civici, reprezentanți ai ONG și echipa ADO Lex XXI s-au adunat pentru a discuta acest fenomen și anume „Mecanismele de protecție a victimelor violenței în familie folosite de Inspectoratul de Poliție Balți”.

Evenimentul a avut loc în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Bălți și Organizația Guvernamentală ”Oficiul Avocatul Poporului”. Reprezentanții acestor instituții au vorbit despre fenomenul violenței contra femeilor în zilele noastre, despre datele statistice și cel mai important despre metodele de diminuare a acestui fenomen. De asemenea au fost menționate și serviciile de care pot beneficia victimele violenței, cum ar fi:

Informare și orientare în cazurile de violență în familie;

Consiliere;

Consiliere juridică primară;

Redirecționarea către alte servicii, în funcție de necesități;

Ghidare și susținere;

Asistența gratuită a avocatului și psihologului.

Reprezentantul IP Bălți a relatat participanților cum se aplică în practică toate aceste noțiuni și care este situația în mun. Bălți.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului „Moldova contra discriminării” implementat de către Gender-Centru în parteneriat cu IREX Europe și Genderdoc-M, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial