Republica Moldova va fi reprezentată la Expoziţia mondială „Expo Dubai”-2020

Spread the love

Republica Moldova va participa la Expoziţia Mondială „Expo Dubai”-2020. O decizie în acest sens a fost aprobată la şedinţa de miercuri, 22 ianuarie, a Executivului.

Potrivit lui Anatol Usatâi, ministru al Economiei şi Infrastructurii, „participarea la această expoziţie prestigioasă va contribui la promovarea valorilor culturale şi realizărilor economice ale ţării noastre, fiind o oportunitate pentru a stabili noi relaţii de afaceri şi colaborare pe diferite segmente”.

Pentru o bună organizare a participării Republicii Moldova la expoziţia de la Dubai, Guvernul l-a desemnat în calitate de Comisar General al Secţiunii Naţionale pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite.

“Expo Dubai”- 2020 se va desfăşura în perioada 20 octombrie  2020 – 10 aprilie 2021 şi se preconizează să fie vizitată de 25 de milioane de persoane.

Ţara noastră a mai participat la expoziţii de nivel internaţional cum ar fi: World Expo Hannover -2000 (Germania), Expo Shanghai 2010 (China), World Expo Milano 2015 (Italia).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial