UE// Tînăr informat – cetățean responsabil!

Spread the love

Care sunt principiile APL, Ce obligații au angajații APL, Ce obligații au Primarul și Președintele raionului. Toate aceste teme au fost discutate și analizate la Training-ul „Administrațiile Publice Locale și Instituțiile Publice – competențe și obligațiile angajaților lor” organizat de AO ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI”.

La eveniment au participat tinerii din diferite localități ai r. Șoldănești. Scopul instruirii a fost îmbunătățirea cunoștințelor și familiarizarea tinerilor cu conceptele de: administrației publică, democrație, autoritate publică locală, organizare administrativa, consiliul local, primărie, ales local, funcționar public, etc.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană / European Union in the Republic of Moldova și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) .

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER – AGER și AO ADR “Habitat”.

European Union in the Republic of Moldova GIZ Moldova

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial