UE// Tinerii din r. Șoldănești au elaborat și expediat cereri de acces la informație către Primăria or. Șoldănești

Spread the love

În urma sesiunii de mentorat organizată de către Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI, tinerii au făcut cunoștință cu Strategia de dezvoltare socio-economică 2014-2020 a or. Șoldănești, și îndeosebi cu Obiectivul Strategic 5: Protecția mediului ambiant și menținerea echilibrului ecologic. Mai apoi, tinerii au expediat 10 cereri de acces la informație către Primăria or. Șoldănești, pentru a afla cum și dacă au fost atinse obiectivele specifice ale acestei strategii și cele 7 acțiuni indicate sub OS 5.

Evenimentele au fost organizate de AO „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial