Lex XXI a susținut o prezentare publică a ”Raportului de monitorizare a achizițiilor publice în Spitalul Raional Drochia„

Spread the love

Astăzi, 9 iunie 2021, ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI„ a susținut o prezentare publică a ”Raportului de monitorizare a achizițiilor publice în Spitalul Raional Drochia„.

La eveniment au participat activiști civici, reprezentanții Instituției monitorizate și Instituțiilor Publice care au avut posibilitatea să se familiarizeze cu Raportul elaborat și să-și exprime opiniile și sugestiile asupra lui.

De această dată, o atenție specială a fost acordată achizițiilor în domeniul medical, tema care este acum mai relevantă ca niciodată în lumina pandemiei COVID-19.

Pe lângă evidențierea problemelor teoretice legate de cadrul de reglementare, participanții au putut, de asemenea, să se familiarizeze cu abilități practice care să le permită să urmărească și să analizeze eficiența achizițiilor publice.

Pe lângă cele menționate mai sus, organizatorii și prezentatorii au făcut o serie de recomandări care pot îmbunătăți situația în domeniul desfășurării, monitorizării și analizării achizițiilor publice. În curând, raportul va fi disponibil tuturor, atât în format electronic (pe pagina web a asociației www.lex21.md ), cât și în format tipărit.Acest eveniment a fost organizat în cadrul Proiectului ”Sistemul medical din Bălți și Drochia în vizorul societății civile” implementat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI cu suportul reprezentanței Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova din resursele oferite de European Union in the Republic of Moldova și Ministerul Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial