UE// Tinerii din r. Șoldănești au participat la Ședința Consiliului Local

Spread the love

Să afli din prima sursă despre hotărârile luate în legătură cu soarta orășelului în care locuiești, este un lucru important și motivant pentru tinerii din r. Șoldănești.La data de 19 iulie 2021, tinerii din orașul Șoldănești au participat la Ședința Consiliului Local Șoldănești.

Pe ordinea de zi au fost puse în discuție, precum și la vot, mai multe probleme ce vizează orașul Șoldănești, precum și soluționarea lor.

Cele mai importante subiecte din cadrul ședinței au trezit interesul tinerilor deoarece multe din ele erau legate de mediu și anume: activitatea Regiei Apă Șoldănești și S.A Salubritate Șoldănești. Au fost discutate serviciile celor două campanii cît și calitatea acestora. Deasemenea au fost discutate așa subiecte ca sursele financiare allocate din fondul de rezervă și din soldul disponibil, problema eliberării locurilor de parcare din zona pieții pentru agenții economici, alocarea terenului pentru construcții stațiilor de epurare, aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru 2021.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial