În data de 30 iulie 2021, ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI„ a susținut o prezentare publică a ”Raportului de monitorizare a achizițiilor publice în Spitalul Cinic Bălți”

Spread the love

Începînd cu anul 2020, o atenție specială a fost acordată domeniului medical, tema care a devenit cea mai relevantă în lumina pandemiei COVID-19.

În data de 30 iulie 2021, ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI„ a susținut o prezentare publică a ”Raportului de monitorizare a achizițiilor publice în Spitalul Cinic Bălți”.

Expertul asociației, Vladimir Rusu, a prezentat problemele legate de cadrul de reglementare a ahizițiilor publice, constatările și recomandările în efectuarea achizițiilor publice în Spitalul Clinic Bălți. Pe lângă cele menționate mai sus, organizatorii și prezentatorii au făcut o serie de recomandări care pot îmbunătăți situația în domeniul desfășurării, monitorizării și analizării achizițiilor publice.

La eveniment au participat activiști civici, reprezentanții Primăriei Bălți și reprezentanții altor Instituției Publice care au avut posibilitatea să se familiarizeze cu Raportul elaborat și să-și exprime opiniile și sugestiile asupra lui. Participanții au putut, de asemenea, să se familiarizeze cu abilități practice care să le permită să urmărească și să analizeze eficiența achizițiilor publice.

În curând, raportul va fi disponibil tuturor, atât în format electronic (pe pagina web a asociației www.lex21.md ), cât și în format tipărit.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul Proiectului ”Sistemul medical din Bălți și Drochia în vizorul societății civile” implementat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI cu suportul reprezentanței Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova din resursele oferite de European Union in the Republic of Moldova și Ministerul Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial