UE// Tinerii au revenit în Șoldănești cu noi idei și planuri!

Spread the love

Noi experiențe, noi impresii, noi posibilități….. prin toate acestea au trecut tinerii din r. Șoldănești fiind într-o vizită la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA / Youth Resource Center DACIA din Soroca.

În cadrul Atelierului Practic, în data de 30 iulie 2021, tinerii au aflat cum activează un centru de tineret, care sunt obiectivele și scopurile sale, au aflat de unde a pornit ideea creării centrului și la ce performanțe a ajuns. Echipa Centrului s-a împărtășit cu tinerii din Șoldănești cu experiențele sale, activitățile sale, visurile sale, astfel motivîndu-i să le urmeze exemplul și să inițieze un asemenea centru și în localitatea lor. Ca rezultat, cei 20 de tineri vor juca rolul ambasadorilor în r. Șoldănești, informîndu-i și îndrumîndu-i și pe alți tineri de a se uni și a crea noi centre de tineret în localitate.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei .În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial