Pe data de 14 august 2021 Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI a lansat la Chișinău podcast-ul “Conversații Anticorupție”.

Spread the love

Pe data de 14 august 2021, grație sprijinului financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI a lansat la Chișinău podcast-ul “Conversații Anticorupție”. La eveniment, au participat circa 30 experți în domeniu: reprezentanți ai societății civile și ai Ambasadei, funcționari ai MAI/CNA, deputați în Parlament, primari, șeful Poliției de Frontieră, și presa.

În calitate de vorbitori la eveniment, i-am avut pe domnul Brett Rose (Director of the International Narcotics and Law Enforcement Section at the U.S. Embassy in Moldova), Matthew Stephenson (profesor la Harvard Law School), Rosian Vasiloi (șeful Poliției de Frontieră din Republica Moldova), Eugeniu Sinchevici (deputat în Parlament), Ion Pruteanu (Centrul Național Anticorupție), Diana Enachi și Liubomir Chiriac (IDIS Viitorul), Arcadie Covaliov (primarul or. Sângerei) și Ala Revenco (AGER/Părinții Solidari).

Nu vrem să exagerăm și să afirmăm că un podcast va schimba lumea, dar inițative de genul dat sunt importante în termen lung pentru că, deseori, lucruri aparent mici pot face diferența în chestiuni cu adevărat mari. Și asta este cu atât mai important acum, când Moldova trece printr-un moment istoric și printr-o șansă istorică de a pune legea în capul mesei și de a avansa un climat de integritate și de transparență decizională fără precedent.

Găsiți podcast-ul nostru aici: https://soundcloud.com/anti-corruption-podcast

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial