Pacienții Spitalului Clinic Bălți sunt tratați printre insecte

Spread the love

Un nou caz cu gândacii care trăiesc la spitalul din Bălți a fost raportat de o cititoare pe adresa redacție „SP”. După ce acum două săptămâni, pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini video, cu gândacii unblând pe pereții Departamentului de Pediatrie a instituției curative, iar reprezentanții spitalului le-au negat veridicitatea, menționând că acestea ar fi fost făcute încă în 2016, „SP” a primit de la o cititoare alte imagini video, la fel cu gândaci, însă din Secția de Nefrologie.

Primul video, infirmat de conducerea spitalului

Redacția „SP” a primit primul video, în care se vede cum o persoală luptă cu ajutorul unui papuc cu mai mulți gândaci din salon, de la o cititoare în data de 15 august. În aceeași zi am publicat spotul pe pagina noastră de instagram.

„Nu puteam dormi de frica gândacilor”

Imaginile le-am primit de la o fostă pacientă care, a ajuns să fie internată în secția respectivă la data de 13 august curent, în salonul 13. Am luat legătura cu cititoarea noastră care, ne-a povestit că insectele nu erau prezente mereu în salon, ci numai seara, iar curățenie se făcea sistematic. Totuși nu a putut înțelege pe parcursul celor 4 zile cât a stat internată, de unde veneau gândacii. 

„Gândacii îți făceau apariția seara, iar toată noaptea nu mai puteam dormi de frica lor. Lămpile cu ultraviolete le puneau pe holuri. Totuși de unde veneau nu știu”, ne-a spus Alina, cititoarea care ne-a sesizat și a trimis video-urile.

Conducerea spitalului: „Se iau măsuri”

Pentru reacții cu privire la situația gândacilor scăpați de sub control la Spitalul din Bălți, am mers la directorul medical al instituției, Ala Condrea, dar și la șeful secției cu pricina. Ambii spun că, dezinsecții se fac regulat în spital, însă procesul durează. 

„Am făcut comanda de dezinsecție, iar centralizat acum se iau măsuri. Unicul lucru e că, procesul a fost pornit de la etajul 9, deci încă nu a ajuns până la etajul doi”, ne-a spus Serghei Ostatov, șeful secției Nefrologie.

Ala Condrea afirmă că insectele apar doar în secțiile unde pacienții iau masa direct în saloane, chiar dacă regimul de curățenie este păstrat cu strictețe.

„De ce nu sunt insecte în terapie intensivă. Pentru că nimeni nu mănâncă acolo, nimeni nu stochează mâncarea pe noptieră, iar insectele nu se adună. Acum facem iarăși un program de dezinsecție cu aparataj special, ele sunt în lucru pe toate etajele. Evident, lucrurile sunt cum sunt. Spitalul este unul vechi”, a spus Ala Condrea.

Propunerea de a vizita salonul nr.13 din Secția Nefrologie a fost salutată de reprezentanții spitalului. Acolo am găsit o pacientă internată deja de mai multe zile, însă care, spune că nu a văzut gândacii. Ce-i drept, seara, când insectele își fac apariția, ea deja doarme.

Sursa ziarul SP

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial