CTIF organizează cursuri de instruire primară a declarantului vamal

Spread the love

Dacă nu ați reușit să vă înscrieți anterior la cursul de instruire primară a declarantului vamal desfășurat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), o puteți face până la finele săptămânii curente. Cursul de instruire are o durată de șase săptămâni și se va încheia la 12 martie 2020.

Instruirile sunt ghidate de cei mai buni formatori ai Serviciului Vamal. Orele teoretice ale cursului se desfășoară de luni până vineri, între orele 17.30 și 20.30, iar orele practice — în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 și 13.20.

Informații suplimentare despre condițiile de participare la cursul respectiv pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, telefoane de contact: 022 822 032, 068669942, adresa de e-mail:instruire@ctif.gov.md.

Programul cursului cuprinde un set de teme importante, printre care nomenclatura combinată a mărfurilor, metodele de determinare a valorii în vamă, certificarea originii mărfurilor, normele tehnice privind completarea declarației vamale în detaliu, metodologia calculării și perceperii drepturilor de import/export, modul de completare a declaraţiei vamale în sistemul informațional «Asycuda World».

După susținerea testelor, audienții vor primi certificate de absolvire a cursului de instruire, document necesar pentru angajare în companiile de brokeri vamali sau în calitate de declaranți vamali în nume propriu.

Declarantul vamal, în baza contractului de prestări servicii, efectuează în numele companiei de brokeraj vamal sau persoanei juridice care deține licența pentru import/export, operațiuni privind declararea mărfurilor și/sau mijloacelor de transport la posturile vamale din țară.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial