Vrei să știi cum se cheltuiesc banii noștri?

Spread the love

Vrei să știi cum se cheltuiesc banii noștri? Vrei să fie cheltuiți rațional și bazat pe interesele noastre? Cum sunt luate deciziile aleșilor noștri și cum putem participa la acest proces?
Cetățenii municipiului Bălți și raionului Singerei au discutat despre aceste aspecte și nu numai, în cadrul unui training organizat de „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” pe 29 februarie 2020 în sala de conferințe a hotelului Vispas. Participanții au căpătat cunoștințele despre cadrul legislativ cu privire la structura, funcțiile, puterile și responsabilitățile autorităților publice locale, accesul la informații, regimul juridic al proprietății publice și au împărtășit experiența lor reală în monitorizarea și participarea la procesul decizional de către autoritățile locale. În timpul instruirii, am devenit din nou convinși că transparența este piatra de temelie a gestionării eficiente a proprietății publice, oferind capacitatea de a controla procesul de luare a deciziilor și de implementare în toate etapele.
Sesiunea de instruire a fost realizată în cadrul proiectului „Mobilizare pentru Monitorizare” implementat cu sprijinul financiar acordat de către Fundația „Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer” în Republica Moldova din resursele oferite de Uniunea Europeană și Ministerul Federal de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial