Cetățenii activi din municipiul Bălți au analizat cadrul legal anticorupție alături de expertul CNA și ANI

Spread the love

Cetățenii activi din municipiul Bălți au analizat cadrul legal anticorupție alături de expertul CNA, dnul Ion Pruteanu si expertul de la Autoritatea Națională de Integritate, dnul Viorel Sochircă.

Președinta Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI, Diana Grosu a deschis workshopul cu prezentarea proiectului “Mobilizare pentru monitorizare” ce este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer prin intermediul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Deasemenea Diana Grosu a încurajat participanții să se implice în activitățile proiectului și în viața comunității în general

Beneficiarii proiectului au aflat care sunt atribuțiile, competențele și activitățile realizate de CNA și ANI în domeniul asigurării integrității profesionale a funcționarilor publici din administrația locală.

Dnul Ion Pruteanu a explicat pe înțelesul publicului regimul juridic al cadourilor, influențele necorespunzătoare, avertizorii de integritate, denunțarea actelor de corupție.

Participanții au analizat câteva declarații de avere și interese alături de dnul Viorel Sochircă și au aflat ce este conflictul de interese și incompatibilităţi generale pentru funcţia publică.

Participanții la workshop au avut posibilitatea să pună întrebări.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial