26 noiembrie, 14-20 – Curtea de Apel din Bălți. Așteptăm cetățenii ce nu sunt indiferenți la Ședința de judecată pentru întoarcerea terenurilor din parcul Andrieș

Spread the love

26 noiembrie, 14-20 – Curtea de Apel din Bălți. Așteptăm cetățenii ce nu sunt indiferenți la Ședința de judecată pentru întoarcerea terenurilor din parcul Andrieș.

Un grup de cetățeni activi din municipiul Bălți luptă pentru restituirea terenurilor vândute la prețuri derizorii în parcul Andrieș (gradina publică Maria din mun. Bălți). Parcul Andrieș este în registrul monumentelor ocrotite de stat. Cu toate acestea s-au încălcat grosolan legislația și a fost înstrăinate ilegal un bun inalienabil.Grădina Publică Maria fost fondată în 1818 ca un parc regular al școlii franceze de grădinărie și de parcuri, lucru confirmat prin primul Planul general de urbanism din Bălți din 1845 aprobat de Nicolae I al Rusiei, următoarele planuri generale de urbanism precum Planul general din 1856, când grădina a fost numită după Împărăteasa Maria Alexandrovna a Rusiei, păstrată de nepoata ei Regina Maria a României cu actuală strada M. Sadoveanu fiind numită pe atunci strada Regina Maria. Găsiți documente de confirmările în Arhive Centrale de Stat la Chișinău.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial