UE//Fii schimbarea pentru localitatea ta! Cu acest slogan tinerii din Șoldănești au început Instruirea cu genericul ”Deșeuri – o problemă sau o soluție”

Spread the love

Această temă a fost analizată și discutată în data de 25 martie, 2021 de tinerii din r. Șoldănești. Expertul a explicat participanților noțiunea de managementul deșeurilor, etapele managementului deșeurilor la nivel central și la nivel local, poluarea apei și solului.

De asemenea, prin intermediul prezentării Prezi și a studiilor de caz, au fost discutate Cele 4 R (reduce, refolosește, reciclează, regîndește), Colectarea selectivă și Reciclarea: Sticlei, plasticului, metalelor, etc. Scopul instruirii era oferirea cunoştinţelor în domeniul managementului deşeurilor (clasificarea deşeurilor, metode de valorificare şi eliminare, obligațiile producătorilor şi deținătorilor de deşeuri), precum şi prezentarea actualizată a legislaţiei naţionale şi internaţionale aferente managementului deşeurilor.

Această instruire a fost organizată în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial