Tinerii din r. Șoldănești au făcut primul pas spre participarea activă în procesul de monitorizare a implementării politicilor locale de mediu

Spread the love

Mai mulți tineri din r. Șoldănești sau întrunit, în data de 16 martie, 2021 pentru ași îmbunătăți cunoștințele despre datele deschise, sursele de date deschise, utilizarea platformelor de date deschise.

Participanții au fost ghidați de Diana Enachi (experta IDIS Viitorul), împreună cu care au discutat asupra bugetelor publice, achizițiile publice, Administrarea proprietății publice, Declarațiile de avere și interese personale. Toate aceste aspecte au fost discutate și analizate detaliat, oferind o atenție maximă etapelor proceselor, cadrului legal, instrumentelor de colectare și analiză a datelor. Scopul instruirii era de a încuraja tinerii şi de a contribui la sporirea responsabilităţii lor în lupta cu fenomenul corupţiei în societate, precum şi la reabilitarea încrederii cetăţenilor faţă de instituţiile statale responsabile.

Această instruire a fost organizată în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial