UE// Tinerii din r.Șoldănești au asistat la Ședința Consiliului Local Șoldănești

Spread the love

Participarea înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni și este la fel de individuală ca fiecare dintre noi. Cu toate acestea, în general, participarea înseamnă să ai un rol activ la luarea deciziilor în toate domeniile vieţii.

La data de 25 mai 2021, tinerii din raionul Șoldănești pentru prima dată au participat la Ședința Consiliului Local Șoldănești. A fost o noutate pentru ei să afle că Consiliu local este o autoritate reprezentativă şi deliberativă a populaţiei unităţii administrativ-teritoriale de nivelul întîi , aleasă în vederea soluţionării problemelor de interes local. Faptul că Şedinţele consiliului local sînt publice și orice persoană interesată poate asista la ele a fost la fel ceva nou și util pentru tinerii noștri-viitorii cetățeni, responsabili și activi.

Examinarea problemelor în consiliul local, precum și ordinea de zi a ședinței a devenit pentru tineri o curiozitate. Informânduse din ce surse pot afla despre organizarea viitoarelor ședințe, tinerii au fost motivați să participe pe viitor din propria inițiativă la aceste ședințe pentru a afla din prima sursă despre hotărârile luate în legătură cu soarta orășelului în care locuiesc.

Participarea semnificativă a tinerilor înseamnă recunoașterea și cultivarea forţelor, intereselor, și abilităţilor, prin oferirea de oportunităţi reale pentru ca aceștia să se implice în deciziile care îi afectează la nivel de comunitate.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial