Rămân întrebări deschise către cei de la Sănătate Publică Bălți

Spread the love

🔴După ce am publicat materialul pe revizia.md cu privire la cele 6 milioane de lei contractate de către Spitalul Clinic Bălți și o firma afiliată rudelor fostului ministru al sănătății Hotineanu, ne-am trezit cu comunicate de presa și invitații către jurnaliști pentru a demonstra cum de fapt stau lucrurile cu lenjeria la Spitalul Clinic Bălți.

👼Oficial se declară una, însă,În urma publicării materialului, mai mulți pacienți ne-au spus că, de fapt, există dubii mari, în ceea ce ține de milioanele de lei pentru închirierea lenjeriei.Probabil, închirierea lenjeriei este doar pe hârtie și în realitate, deseori, pacienții (fără rude și cumetri pe la decidenți), sunt lăsați fără lenjerie, de fapt,sau aduc lenjeria de acasă.

❗❗Un subiect ce deasemenea trebuie ridicat este faptul că halatele purtate de personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Bălți ,este purtat prin infecții de tot felul, apoi adus acasă cu tot cu infecții la spălat.

🛑Fiecare angajat al spitalului, după ce a spălat halatul acasă, aduce halatul la spital,cu tot cu mediul de acasă.

❗❗Cu alte cuvinte, infecția din spital se aduce in casa lucrătorului medical și infecția de acasă este adusa in spital.

❗ Această practică nu corespunde normelor de control al infecțiilor, din cate am înțeles noi din discuțiile cu personalul medical.

Deasemenea, printr-un comunicat de presă administrația Spitalului Clinic Bălți a încercat să convingă că compania Dreamgreen prestează servicii care nu fac obiectul contractului( spălarea saltelelor, pernelor.Serviciu care implică cu totul alte costuri ).

Rămân întrebări deschise către cei de la Sănătate Publică Bălți, (se pare că , tot cumetri,) cat de igienic este sa fie utilizate plapume fără lenjerie într-un spital bântuit de infecții?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial