UE// Tinerii din r. Șoldănești instruiți în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu

Spread the love

În perioada martie – aprilie 2021, peste 50 de tineri din r. Șoldănești au participat la 4 Instruiri în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu.În cadrul celor 4 instruiri tinerii au fost informați despre posibilitatea oricărui cetățean de a monitoriza strategiile a dezvoltării și implementării politicilor publice locale și regionale în sectorul protecția mediului. Tematicile instruirilor au vizat următoarele subiecte: Administrațiile Publice Locale și Instituțiile Publice – competențe și obligațiile angajaților lor; Modalităţile de implicare în procesul de luare a deciziilor şi de monitorizare a lor la nivel de comunitate; Date deschise. Modalităţi de obţinere şi utilizare a informaţiilor cu referire la achiziţiile publice, date despre bunurile imobiliare înregistrate pe teritoriul RM; Deșeurile – o problemă sau o resursă?. Scopul instrurilor constă în abilitarea tinerilor raionului Șoldănești pentru participarea activă în procesul de monitorizare a implementării politicilor locale de mediu la nivel regional.

Evenimentele au fost organizate de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial